Lehdissä annetaan usein pikavipeistä hyvin negatiivinen kuva. Annetaan kuva että pikavipit ovat suurin individuaalinen syy Suomalaisten velkaantumiseen ja maksuhäiriömerkintöihin. tämä on väärää tietoa. Suomessa on reilut 310 000 tuhatta maksuhäiriömerkinnän omaavaa ja ainoastaan noin 2 % näistä maksuhäiriömerkinnöistä johtuu pikavipeistä. Suurin syy sen sijaan ovat rahoituslaitosten myöntämät kulutusluotot.

Pikalainojen syrjäyttämistä ajetaan tänä päivänä hyvin voimakkaasti läpi eduskunnassa ja monessa kunnassa on jo bannattu pikavippien mainostaminen kokonaan. onko tämä fiksua koska tilastollisesti pikavipit eivät ole todellakaan se suurin luottohäiriöiden syy vaan voivat monesti olla pelastus nopeaan rahantarpeeseen.

Toki On aina hyvä tietää että pikalainaa otettaessa on oltava täysi tieto siitä, että pikavipin on kykenevä myös suorittamaan takaisin ajallaan. Jos lainaa ei maksa niin tästä voi pahimmassa skenaariossa aiheutua maksuhäiriömerkintä. Tämän jälkeen on erittäin vaikeaa saada enää pikalainaa mistään, koska usea pikavippiyritys tai rahoituslaitos ei helposti myönnä lainaa ilman luottotietoja.

On siis oleellista tietää oma rahatilanne aina kun aletaan miettiä pikavipin hakemista. Netistä löytyy paljon tietoa tästä eli siihen kannattaa tutustua. Ja ainahan on mahdollista myös säästää ellei rahan tarve ole erittäin akuutti. Kannattaa myös vertailla pikavippejä tarkkaan jotta se halvin pikavippi löytyy.